Dr. jan b. smit
 
Curriculum Vitae
 


J.B. (Jan) Smit (* Zevenaar 31 oktober 1956 - 8 april 2011) moest na het behalen van de akte voor volledig bevoegd onderwijzer in militaire dienst. Hierna werkte hij korte tijd in het basisonderwijs, maar kwam beginjaren tachtig terecht in het voortgezet onderwijs. Momenteel is hij werkzaam aan het Liemers College te Zevenaar.

In zijn vrije tijd studeerde hij aan de toenmalige Gelderse Leergangen te Arnhem voor de M.O. akten geschiedenis en staatsinrichting. In 1985 begon hij aan een doctorale studie geschiedenis aan de RU Nijmegen die hij twee jaar later afrondde. Hij promoveerde hierna aan Wageningen University bij Prof. Dr. P. Kooij op het proefschrift Sporen van moderniteit. De sociaal-economische ontwikkeling van de Liemers (1815-1940).

Hij bekleedde het voorzitterschap van de plaatselijke heemkunde vereniging in zijn woonplaats, was mede-oprichter van de cultuur-historische vereniging Zevenaar en een aantal jaren voorzitter van de regionaal cultuur-historische kring ‘De Liemers’.

Vanaf 2001 was hij enige tijd verbonden aan het Gelders Oudheidkundig Contact waar in opdracht van de commissie Provinciale Historische Publicaties onderzoek werd verricht naar de voormalige economische ontwikkeling van Oost-Gelderland.

Daarnaast werkte hij mee aan diverse onderwerpen over de lokale- en regionale geschiedens, schreef bijdragen voor onder andere het Gelders Biografisch Woordenboek en werkte mee aan het overzichtswerk Gelderland 1900-2000. Publiceert als zelfstandig gevestigd onderzoeker over sociaal-economische onderwerpen.

 

Dr. J.b. Smit

  Home  De Liemers  Auteur  Het Boek  Contact  Recensies  Onderwijs  LinksHome.htmlDe_liemers.htmlOver_het_boek.htmlContact.htmlRecensies.htmlOnderwijs.htmlLinks.htmlRecensies.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2shapeimage_4_link_3shapeimage_4_link_4shapeimage_4_link_5shapeimage_4_link_6shapeimage_4_link_7